Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-09@06:03:14 GMT

نکات تغذیه‌ای برای سلامت روان کودکان

تاریخ انتشار: ۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۲۵۹۰۵۹

نکات تغذیه‌ای برای سلامت روان کودکان

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، نتایج یک بررسی نشان می‌دهد، کودکانی که صبحانه مقوی و میوه و سبزیجات بیشتری می خورند از سلامت روانی بهتری برخوردارند.

متخصصان تغذیه دانشگاه آنگلیای شرقی که این مطالعه را سرپرستی کردند، کیفیت وعده‌های غذایی و میان وعده‌های کودکان را «نگران کننده» توصیف کردند.

آنها ۱۰ هزار و ۸۵۳ دانش آموز در ۵۰ مدرسه را در مورد رژیم غذایی و سلامت روانی آنها مورد بررسی قرار دادند و دریافتند، کودکانی که صبحانه مقوی و میوه و سبزیجات بیشتری می‌خورند از سلامت روانی بهتری برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان هشدار می‌دهند رژیم غذایی نامناسب به همان اندازه خشونت ، برای سلامت دانش آموزان مضر است. محققان این پژوهش خواستار اقدام فوری برای تغییر وعده‌های غذایی کودکان و بهبود کیفیت آنها شدند و تءکید کردند عدم عمل به این توصیه بر رشد و آموزش کودکان تأثیر می‌گذارد، زیرا مانع تمرکز آنها در کلاس می‌شود.

تنها ۲۵ درصد از دانش آموزان دبیرستانی و ۲۸.۵ درصد از دانش آموزان دبستانی گزارش دادند که روزانه پنج وعده میوه و سبزیجات توصیه شده مصرف می‌کنند.

آیلسا ولچ، محقق ارشد این مطالعه گفت: «اهمیت بهداشت روانی و بهزیستی در اوایل زندگی به طور فزاینده‌ای شناخته شده است؛ به این دلیل که مشکلات روانی نوجوانان اغلب در بزرگسالی ادامه می‌یابد و منجر به نتایج بدتر می‌شود. استراتژی‌های بهداشت عمومی و سیاست‌های مدرسه باید طوری تدوین شود تا اطمینان حاصل شود که تغذیه با کیفیت خوب برای همه کودکان قبل و در طول مدرسه در دسترس است تا بهزیستی روانی بهینه شود و کودکان را در به کارگیری پتانسیل کامل خود توانمند سازد».

یافته‌های این پژوهش در مجله «BMJ Nutrition Prevention & Health» منتشر شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: اربعین 1400 اعمال ماه صفر سازمان همکاری شانگهای پیمان جبلی روز جهانی ناشنوایان کودکان سلامت روان تغذیه اربعین 1400 اعمال ماه صفر سازمان همکاری شانگهای پیمان جبلی روز جهانی ناشنوایان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۵۹۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟

ایتنا - برخی کارشناسان معتقدند استفاده از گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی عامل اصلی افزایش اختلالات روحی و روانی به ویژه افسردگی در میان نوجوانان است. اما تا چه حد این ادعا صحیح است؟
گروهی از کارشناسان نظیر جاناتان هایت روانشناس اجتماعی معتقدند در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ میلادی با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی، سقوط شدیدی در سلامت روان نوجوانان، به ویژه در میان دختران جوان روی داد.

آمارها از افزایش چشمگیر موارد بستری در بیمارستان به دلیل خودآزاری و خودکشی در میان نوجوانان آمریکایی در این بازه زمانی حکایت دارد.

با این حال، کارشناسانی چون اندرو پرزیبلسکی استاد دانشگاه آکسفورد این ادعاها را رد می‌کنند. پرزیبلسکی می‌گوید: به نظر نمی‌رسد اتفاق بزرگی برای سلامت روان در حال رخ دادن باشد. در برخی نقاط، شرایط برای نوجوانان بدتر شده اما شواهدی دال بر اینکه این روند نتیجه گسترش فناوری است، وجود ندارد.

داده‌های بین‌المللی نیز روندهای متفاوتی را در کشورهای مختلف نشان می‌دهند. در حالی که در بریتانیا و آمریکا افزایش نگران‌کننده‌ای در اختلالات خلقی نوجوانان دیده می‌شود، در کشورهایی مانند کانادا و کره جنوبی کاهش قابل توجهی در میزان افسردگی نوجوانان گزارش شده است.

محققان معتقدند جدا کردن تاثیرات فناوری از تغییرات در روش‌های تشخیصی و افزایش آگاهی نسبت به سلامت روان دشوار است. برخی نیز تاکید دارند که حتی اگر رسانه‌های اجتماعی بر رفاه نوجوانان تاثیر منفی داشته باشند، این تاثیر تنها بخش کوچکی از عوامل موثر است و نمی‌توان همه چیز را به آن نسبت داد.

ایمی اوربن از دانشگاه کمبریج در این باره می‌گوید: من فکر می‌کنم نگرانی در مورد گوشی‌های هوشمند بیش از حد مطرح شده و تا حدی درباره آن اغراق شده است."

در نهایت، کارشناسان تاکید می‌کنند زندگی افراد بسیار پیچیده است و نمی‌توان پدیده‌های اجتماعی گسترده را صرفاً به تاثیر یک عامل منفرد نسبت داد. آنها همچنین خواستار تحقیقات بیشتر در این زمینه و درک عمیق‌تر پیچیدگی‌های آن هستند.

دیگر خبرها

  • آموزش شستشوی دست و تغذیه سالم برای کودکان
  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان کودکان و دانش آموزان در کاشان
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • آمادگی جسمانی با سلامت روان بهتر در جوانان مرتبط است
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی